Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a tojással,a sóval,borssal összekeverjük és nyolc gombócot formálunk belőle.A karalábé nyolc legszebb levelét leszedjük és úgy csomagoljuk bele a gombócokat,mintha töltött káposztát készítenénk.Sós vizet forralunk,majd a töltelékeket sorosan egymás mellé helyezve belefektetjük s egy fél óráig főzzük.A karalábét megtisztítjuk vékony laskára vágjuk.vajon sóval meg egy pici szerecsendióval a saját levében puhára pároljuk.A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a párolt karalábét.Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.A sós vízből kiemelt tölteléket belerakva még 2-3 percig forraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A párolás során vékony laskára vágva a karalábé legzsengébb leveleit is bele vághatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edesangyal
2012.08.25 20:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
rizst leöntjük, nedvességet magába, darált hússal, karalábé nyolc, töltelékeket sorosan, karalábét megtisztítjuk, pici szerecsendióval, saját levében, tejföllel simára, párolt karalábét, párolás során, karalábé legzsengébb, petrezselyemmel, szerecsendióval, összekeverjük, belefektetjük, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, töltelékeket, csomagoljuk, nedvességet, legzsengébb, készítenénk, besűrítjük, tölteléket, gombócokat, leszedjük, formálunk, vághatjuk, karalábét, ízesítjük, tejföllel, karalábét, káposztát, forraljuk, belerakva, forraljuk, darált, rizs, tojás, nagy csomó karalábé, tejföl, evőkanál liszt, sóbors, reszelt szerecsendió, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|